İşleminiz Devam Ediyor.
Lütfen Bekleyiniz...
Yükleniyor...

KTO Karatay Üniversitesi, UI Greenmetric Sıralamasında Yükselişine Devam Ediyor

Dünya genelinde saygın üniversitelerin kampüs ortamı, altyapı yeterliliği, enerji kullanımı, ulaşım, eğitim ve araştırma gibi faktörler ile sürdürülebilirlik konularına dikkat çekerek, üniversitelerde çevre konusunda küresel farkındalık oluşturmayı amaçlayan “UI GreenMetric World University Rankings 2023” sıralama sonuçları açıklandı. Sıralama sonuçlarına göre Konya Ticaret Odası (KTO) Karatay Üniversitesi; dünyada 557. sırada, Türkiye’de 50. sırada vakıf üniversiteleri arasında ise 12. sırada yer aldı.

Üniversite kampüslerindeki sürdürülebilirlik çalışmalarının ve yeşil alan oranlarının dünya çapında değerlendirildiği uluslararası UI GreenMetric World University Rankings 2023 sonuçlarına göre KTO Karatay Üniversitesi bu yıl da dünyanın en yeşil ve sürdürülebilir üniversiteleri arasında yer aldı. 1.183 üniversitenin değerlendirildiği sıralama sonuçlarına göre en iyi üniversiteler arasında gösterilen KTO Karatay Üniversitesi, dünyada 557., Türkiye’de 50. ve vakıf üniversiteleri arasında 12. sıraya yerleşerek büyük bir başarıya imza attı.

“Sürdürülebilir Bir Gelecek İçin Çaba Sarf Etmek Önceliklerimiz Arasında Yer Alıyor”

UI GreenMetric World University Rankings 2023 raporundan elde edilen sonuçların, üniversitelerin çevreye duyarlılığının, sürdürülebilirliğinin değerlendirilmesi açısından önemli olduğunu söyleyen KTO Karatay Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fevzi Rifat Ortaç; “KTO Karatay Üniversitesi olarak, çevre dostu uygulamaları teşvik etmek ve sürdürülebilir bir gelecek için çaba sarf etmek önceliklerimiz arasında yer alıyor. UI GreenMetric World University Rankings 2023 raporunda elde ettiğimiz sonuçlar, bu yöndeki çabalarımızın başarılı olduğunun bir göstergesidir. Kampüsümüzde hayata geçirdiğimiz Güneş Enerjisi Santrali Projesi ile üniversitemizin yıllık elektrik tüketiminin yaklaşık %10’u yenilenebilir enerji kaynaklarından karşılıyoruz. Projemiz ile kampüsümüzde yer alan yaklaşık 780 solar güneş paneli sayesinde yıllık 312 kW elektrik üretiliyor. Ayrıca, ‘Sıfır Atık Projesi’ kapsamında atıkları türlerine göre ayıran üniteler vasıtasıyla geri dönüşüme kazandırarak, Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı’ndan ‘Sıfır Atık Belgesi’ alan Türkiye’deki sayılı üniversiteler arasında yer alıyoruz. Tüm bu çalışmalarımızın karşılığını görüyor olmak, bizim için büyük gurur kaynağıdır. Üniversitemizin başarılı yükselişinde emeği geçen tüm akademisyen, idari personel ve öğrencilerimize teşekkür ediyorum. Dünyanın saygın, sürdürülebilir ve çevreci üniversiteleri arasında yer almak için emin adımlarla ilerlemeye devam edeceğiz” şeklinde konuştu.