KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerimizin sosyal, kültürel ve akademik hayata tam katılımını sağlamak amacıyla sosyal erişilebilirlik konusuna büyük önem vermektedir. Üniversitemiz, kampüs genelinde düzenlenen etkinliklerin herkes tarafından erişilebilir olmasını hedeflemekte ve bu doğrultuda çeşitli düzenlemeler yapmaktadır.

Kültürel etkinlikler, seminerler, konferanslar ve spor faaliyetleri gibi kampüs yaşamının önemli unsurları, tüm öğrencilerimizin katılımına açık şekilde organize edilmektedir. Öğrenci kulüpleri ve topluluklar, her bireyin ilgi alanlarına uygun faaliyetlere katılabilmesi için kapsayıcı bir yaklaşım benimsemekte, bu sayede sosyal yaşama katılım teşvik edilmektedir.

Sosyal erişilebilirlik bağlamında üniversitemiz, tüm öğrencilerine eşit fırsatlar sunarak, onların kendilerini geliştirebilecekleri bir ortam yaratmayı amaçlamaktadır. KTO Karatay Üniversitesi olarak, öğrencilerimizin kampüs yaşamına tam anlamıyla katılmalarını sağlamak ve her bireyin kendini değerli hissettiği bir topluluk oluşturmak en önemli önceliklerimizdendir.