KTO Karatay Üniversitesi, sürdürülebilirlik hedeflerine ulaşma yolunda enerji verimliliğini artırmayı taahhüt etmektedir. Bu doğrultuda, yenilenebilir enerji kaynaklarının etkin kullanımı, enerji tasarrufu sağlayan teknolojilerin kampüs altyapısına entegre edilmesi ve enerji bilincinin yaygınlaştırılması önceliklerimiz arasında yer almaktadır. Kampüs binalarının enerji performansı sürekli olarak izlenmekte ve verimlilik artırıcı iyileştirmeler düzenli olarak yapılmaktadır. Çevresel sürdürülebilirliği destekleyen çeşitli projelerle, enerji tasarrufu konusunda somut adımlar atılmaktadır.

Yenilenebilir Enerji Çözümleri
Güneş Enerjisi Kullanımı Kampüsümüzde, enerji ihtiyacının bir kısmı güneş panelleri aracılığıyla karşılanmaktadır.

Enerji Tasarrufuna Yönelik Teknolojiler

Akıllı Bina Uygulamaları Otomatik aydınlatma ve iklimlendirme sistemleri sayesinde enerji tüketiminde önemli tasarruf sağlanmaktadır.

Verimli Isıtma ve Soğutma Sistemleri Enerji verimliliğine yönelik sistemler, binalarımızın ısınma ve soğutma ihtiyaçlarını en etkin şekilde karşılamaktadır.

Enerji Bilincinin Geliştirilmesi

Eğitim ve Farkındalık Çalışmaları Öğrencilerimize ve personelimize yönelik düzenli eğitimler ve seminerler ile enerji verimliliği konusunda farkındalık artırılmaktadır.

Yeşil Kampüs İnisiyatifleri Kampüs genelinde yürütülen projeler, enerji tasarrufu ve çevre bilinci oluşturma amacını taşımaktadır.

Enerji Performansı İzleme ve Geliştirme

Sürekli Performans Takibi Binaların enerji performansı düzenli olarak izlenmekte ve enerji verimliliği için gereken adımlar atılmaktadır.

Geliştirme Faaliyetleri Enerji tüketimini azaltmak için periyodik olarak iyileştirme çalışmaları yapılmaktadır.

KTO Karatay Üniversitesi, enerji verimliliğini teşvik eden politikalarıyla çevresel sürdürülebilirliğe katkıda bulunmayı ve bu yolda geleceğe yönelik sorumluluklarını yerine getirmeyi amaçlamaktadır. Kampüs içinde yürütülen bu çalışmalar, enerji kaynaklarının verimli kullanılması ve çevre dostu bir yaşam alanı oluşturulması yönündeki kararlılığımızı yansıtmaktadır.