KTO Karatay Üniversitesi, öğrenci ve personelimizin sağlığı ile güvenliğini en üst düzeyde tutmayı temel bir öncelik olarak benimsemektedir. Bu doğrultuda, kampüs genelinde kapsamlı bir sağlık ve güvenlik yönetim sistemi uygulanmakta, tüm faaliyetler uluslararası standartlara uygun şekilde yürütülmektedir.

KTO Karatay Üniversitesi, hem akademik hem de idari personelinin yanı sıra öğrencilerine de kapsamlı sağlık hizmetleri sunmayı hedeflemektedir. Bu amaç doğrultusunda, üniversitemizde bir hemşire ve bir işyeri hekimi görev yapmaktadır.

Üniversitemizde görev yapan hemşire, acil durumlar başta olmak üzere genel sağlık hizmetlerini sunmakta, öğrenci ve personelin sağlık ihtiyaçlarını hızlıca karşılamaktadır. Hemşire, gerekli durumlarda yönlendirme yaparak daha ileri sağlık hizmetlerinin alınmasını da sağlamaktadır.

İşyeri hekimimiz ise iş sağlığı ve güvenliği kapsamında özellikle idari ve akademik personelin periyodik sağlık kontrollerini yapmakta, olası iş kazalarını önlemek için risk değerlendirmeleri ve sağlık taramaları gerçekleştirmektedir. Aynı zamanda, personel ve öğrencilerin genel sağlık durumu hakkında bilgilendirme ve eğitim faaliyetleri de düzenlemektedir.Bu hizmetler, üniversitemizde sağlıklı bir çalışma ve öğrenme ortamı yaratılmasına katkı sağlamaktadır.

Üniversitemiz, ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi ve ISO 13811 Hijyen ve Sanitasyon Yönetim Sistemi belgelerine sahip olup, bu standartlar çerçevesinde sağlık, hijyen ve güvenlik süreçlerini titizlikle yönetmektedir. Bu sistemler sayesinde, kampüsümüzün her köşesinde hijyen ve güvenlik en üst seviyede sağlanmakta, sürekli iyileştirme ve denetim süreçleri düzenli olarak gerçekleştirilmektedir.

Kampüsümüzde güvenlik personelimiz 7/24 görev yaparak, öğrencilerimizin ve personelimizin güvenliğini temin etmektedir. Modern güvenlik teknolojileri ve proaktif güvenlik stratejileriyle tüm kampüs alanları korunmakta, böylece güvenli bir öğrenme ve çalışma ortamı sunulmaktadır.

Sağlık hizmetleri konusunda da üniversitemiz, öğrenci ve personelimizin sağlık ihtiyaçlarını karşılayabilmek amacıyla bir öğrenci sağlığı merkezine sahiptir. Bu merkezde, rutin sağlık kontrolleri, acil durum müdahaleleri ve sağlık danışmanlığı hizmetleri sunulmakta, hijyen ve sanitasyon standartlarına uygun olarak tüm sağlık süreçleri titizlikle takip edilmektedir.

KTO Karatay Üniversitesi, güvenli, sağlıklı ve hijyenik bir kampüs ortamı sunma taahhüdünü sürdürmekte ve bu konuda en yüksek standartları uygulamaktadır. Öğrenci ve personelimizin refahını korumak için sürekli olarak çalışmalarımızı geliştirmekteyiz.