KTO Karatay Üniversitesi, su kaynaklarının korunması ve sürdürülebilir yönetimi konusunda kararlılıkla çalışmaktadır. Su verimliliğini artırmak ve su ayak izimizi minimize etmek amacıyla kampüs genelinde çeşitli uygulamalar ve projeler hayata geçirilmektedir. Bu kapsamda, su tüketimini azaltan yenilikçi teknolojiler kullanılarak, su kaynaklarının daha etkin ve verimli bir şekilde yönetilmesi hedeflenmektedir.

Kampüsümüzde su kullanımını optimize etmek için düzenli izleme ve değerlendirme çalışmaları yapılmakta, suyun tasarruflu kullanımı konusunda öğrenci ve personelimize yönelik farkındalık artırıcı eğitimler düzenlenmektedir. Ayrıca, suyun geri kazanımı ve yeniden kullanımı gibi yöntemler geliştirilerek, su kaynaklarının korunmasına katkıda bulunulmaktadır.

KTO Karatay Üniversitesi, su ayak izini azaltarak çevresel sürdürülebilirliğe katkı sağlamayı ve bu alanda lider bir kurum olmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda, tüm paydaşlarımızı su kaynaklarının korunması konusunda duyarlı olmaya ve sürdürülebilir su yönetimi stratejilerine destek vermeye davet ediyoruz.