KTO Karatay Üniversitesi, kampüsümüzdeki tüm mekânların herkes için erişilebilir olmasını sağlama konusuna büyük önem vermektedir. Fiziksel engellerin ortadan kaldırılması ve engelli bireyler için kullanıcı dostu alanlar oluşturulması, üniversitemizin mekânda erişilebilirlik politikasının temel taşlarını oluşturmaktadır.

Kampüs genelinde, derslikler, laboratuvarlar, kütüphane, sosyal alanlar ve spor tesisleri dahil olmak üzere tüm mekânlar, engelli öğrencilerimizin ve personelimizin ihtiyaçlarına uygun olarak düzenlenmiştir. Rampalar, asansörler, geniş kapılar ve özel otopark alanları gibi fiziksel erişim olanakları, her bireyin kampüs içerisindeki tüm alanlara rahatlıkla ulaşabilmesini sağlamaktadır.

Ayrıca, görme ve işitme engelli bireyler için gerekli düzenlemeler yapılarak, bilgiye ve hizmetlere erişim kolaylaştırılmaktadır. Yönlendirme tabelaları, Braille alfabesi ile işaretlenmiş alanlar ve işitme cihazlarına uyumlu ses sistemleri gibi çözümlerle, tüm paydaşlarımızın kampüs içindeki deneyimlerini iyileştirmek için çalışmaktayız.

KTO Karatay Üniversitesi olarak, mekânda erişilebilirliği artırmaya yönelik çalışmalarımızı sürekli geliştirmekte ve kampüsümüzü herkes için erişilebilir hale getirmek için kararlılıkla ilerlemekteyiz. Bu anlamda üniversitemiz 2023 YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında kampüsümüzün tamamı, 2024 YÖK Engelsiz Üniversite Ödülleri kapsamında ise üniversitemiz Tıp Fakültesi, Hukuk Fakültesi, Güzel Sanatlar ve Tasarım Fakültesi, Mühendislik ve Doğa Bilimleri Fakültesi, Sağlık Bilimleri Fakültesi, İktisadi İdari ve Sosyal Bilimler Fakültesi, Yabancı Diller Yüksekokulu, Sağlık Hizmetleri Meslek Yüksekokulu Mekânda Erişim Turuncu Bayrak ödülüne layık görülmüştür. Amacımız, tüm bireylerin eşit koşullarda eğitim alabileceği ve çalışabileceği, engelsiz bir kampüs ortamı yaratmaktır.