KTO Karatay Üniversitesi olarak, sağlıklı bir yaşam alanı yaratma ve çevre bilincini güçlendirme hedefiyle tüm yerleşkelerimizde “Dumansız Kampüs” uygulaması hayata geçirilmiştir. Bu uygulama ile:

• Sarı Çizgilerle Belirlenmiş Dumansız Bölgeler: Kampüslerimizde sarı çizgilerle net bir şekilde işaretlenmiş alanlar, sigara ve tütün ürünlerinin kullanılmadığı, temiz hava koridorları olarak tanımlanmıştır.

• Sağlık ve Çevre İçin Somut Adımlar: Dumansız Kampüs uygulaması, öğrencilerimiz ve personelimizin sağlığını korumak, sigara dumanından arındırılmış, ferah bir yaşam alanı sunmak ve çevre kirliliğini en aza indirmek amacıyla tasarlanmıştır.

• Birlikte Daha Sağlıklı Bir Kampüs: Tüm öğrencilerimizden, personelimizden ve ziyaretçilerimizden, kampüslerimizi dumansız ve daha sağlıklı tutmak için bu uygulamaya destek olmaları beklenmektedir.

Uygulamanın Takibi ve Denetim: Dumansız alanların etkin bir şekilde korunması, üniversite yönetimi tarafından düzenli olarak denetlenmektedir.