KTO Karatay Üniversitesi yalnızca eğitim ve öğretim faaliyetleriyle değil, aynı zamanda teknolojiyi en verimli şekilde kullanarak öğrenci, akademisyen ve personeline daha etkin bir kampüs deneyimi sunmayı hedeflemektedir. Bu doğrultuda "Akıllı Kampüs" anlayışını benimseyerek, teknolojik yenilikleri kampüs yaşamına entegre etmeye yönelik birçok çalışma yürütülmektedir. Eğitim teknolojilerinden güvenlik sistemlerine, sürdürülebilir enerji çözümlerinden dijital altyapıya kadar pek çok alanda yapılan bu çalışmalar, üniversitemizin geleceğin eğitim ortamını inşa etme vizyonunu yansıtmaktadır.

1. Dijital Altyapı ve Bağlantı

• Yüksek hızlı internet: Öğrenci, akademik ve idari personelin kampüs genelinde sorunsuz bir şekilde internete bağlanabilmesi için kampüs alanı içerisinde güçlü bir Wi-Fi altyapısı kurulmuştur.
  • Bulut sistemleri: Öğrenci ve personelin bilgiye her yerden erişebilmesi için kullanılan bulut tabanlı çözümler öğrenci bilgi sistemleri, kütüphane erişimleri gibi alanlarda kullanılmaktadır.

2. Sensör Teknolojileri

• Akıllı binalar: Kampüs alanı içerisinde bulunan binaların sıcaklık, aydınlatma ve enerji tüketimleri otomatik olarak yönetilebilmektedir.
  • Sensörler ve izleme sistemleri: Kampüs içerisindeki alanların kullanımını ve güvenliği artırmak için güvenlik kameraları ve çevresel izleme sistemleri kullanılmaktadır.

3. Sürdürülebilirlik ve Enerji Verimliliği

• Yenilenebilir enerji kullanımı: KTO Karatay Üniversitesi'nin "Akıllı Kampüs" çalışmaları kapsamında, sürdürülebilirlik ve enerji verimliliği önemli bir yer tutmaktadır. Bu doğrultuda kampüste güneş enerji panelleri kullanılmakta, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla çevre dostu bir enerji üretimi sağlanmaktadır. Güneş panelleri, üniversitenin enerji ihtiyacının önemli bir kısmını karşılayarak hem karbon ayak izini azaltmakta hem de enerji maliyetlerini düşürmektedir.
  • Akıllı enerji yönetimi: Binaların enerji tüketimini optimize eden sistemler üzerinde çalışmalar devam etmektedir.

4. Yazılımlarımız

Bilgi Yönetim Sistemi kapsamında birimler tarafından ihtiyaç duyulan, süreçlerin daha etkin ve verimli yönetilmesine destek olacak yazılımlar Üniversitemiz Bilgi İşlem Direktörlüğü tarafından yazılmaktadır.

Kalite Yönetim Sistemi Web Sitesi

KTO Karatay Üniversitesi, eğitim ve araştırma süreçlerinde mükemmeliyeti hedefleyen, ulusal ve uluslararası standartlara uygun bir kalite yönetim sistemi benimsemektedir. Üniversitemiz, öğrencilerimize ve paydaşlarımıza en yüksek kalitede hizmet sunmak amacıyla kalite güvence sistemini sürekli iyileştirme prensibiyle yürütmektedir.

Kalite yönetimi web sitemiz üzerinden, üniversitemizin form, iş akışı, prosedür, politika vb. tüm dokümanlarına ulaşım sağlanabilemktedir. Bunlara ek olarak üniversitemiz tarafından hazırlanan Kurum İç Değerlendirme Raporu, Faaliyet Raporu ve Stratejik Plan gibi raporlar kamuoyunun bilgisine sunulmaktadır.

Bologna Bilgi Yönetim Sistemi

Bologna Süreci kapsamında üniversitemiz eğitim ve öğretim faaliyetlerini şeffaf, uluslararası düzeyde tanınabilir ve karşılaştırılabilir hale getirmek için kullanılan bir sistemdir. Avrupa Yükseköğretim Alanı (EHEA) tarafından belirlenen standartlar çerçevesinde, eğitim programları, ders içerikleri, öğrenme çıktıları ve akademik işleyiş hakkında bilgi sunmaktadır.

Bu sistemin temel amacı, öğrenci ve öğretim elemanlarının Bologna Süreci ilkelerine uyum sağlamalarını kolaylaştırmak ve üniversitemiz eğitim-öğretim ve hizmet kalitesini artırmaktır. BBYS, aynı zamanda şeffaflık, karşılaştırılabilirlik, tanınma ve öğrenci merkezli yaklaşımlarını desteklemektedir.

Mezun Kartı Başvuru Sistemi

KTO Karatay Üniversitesi mezunlarının kampüs alanına 7/24 giriş-çıkış kolaylığı, sosyal tesis ile kütüphane gibi sosyal imkanlar ve kurumsal indirimlerden faylanabilmeleri adına Mezun Kart Başvuru Sistemi hazırlanmış olup mezunlar öğrencilerin hizmetine sunulmuştur.

Tek Şifre Sistemi (SSO-Single Sign-On)

Üniversite bünyesindeki yazılımlarda bir kullanıcıya tek bir oturum açma (giriş) işlemi ile birden fazla uygulama, sistem ya da servise erişim imkanı sağlayan bir kimlik doğrulama yöntemi  olan Tek Şifre Sistemini kullanmaktadır.

Depo Takip Sistemleri

KTO Karatay Üniversitesinde stok yönetimi personel talepleri ile depo takip sistemleri üzerinden yürütülmektedir.

Intraweb

Üniversirtemiz iç ağında kullanılan, çalışanların bilgi paylaşımı, iş birliği yapması ve çeşitli iş süreçlerini yönetmesi amacıyla hazırlanan KTO Karatay Üniversitesi İntraweb Sistemi izin yönetimi, fazla mesai, EBYS gibi kuruma özel süreçlerin iç paydaşlar tarafından güvenli bir şekilde erişilmesini sağlamaktadır.

Turnike Bilgi Sistemi

KTO Karatay Üniversitesi, personel giriş-çıkışlarının güvenli, düzenli ve izlenebilir bir şekilde yönetilmesi amacıyla Turnike Bilgi Sistemi kullanmaktadır. Bu sistem, hem güvenlik hem de personel hareketlerinin kayıt altına alınmasını sağlayarak, üniversitenin kampüs içinde etkin bir kontrol mekanizması oluşturmasına katkıda bulunmaktadır.

Mevzuat Bilgi Sistemi

KTO Karatay Üniversitesi, üniversite yönetimi, akademik birimler ve idari süreçlerin etkin şekilde yürütülebilmesi için bir Mevzuat Bilgi Sistemi geliştirmiştir. Bu sistem, üniversitenin tüm yönetmelik ve yönergelerinin dijital ortamda düzenlenmesi ve yayımlanmasını sağlamaktadır. Mevzuat Bilgi Sistemi, üniversitenin yönetmelik ve yönergelerinin kolay erişilebilir, güncel ve şeffaf bir şekilde sunulmasını sağlayan önemli bir platformdur.

E-Staj Sistemi

KTO Karatay Üniversitesi, öğrencilerin zorunlu veya gönüllü staj süreçlerini dijital ortamda daha etkin bir şekilde yönetmek amacıyla e-staj sistemi kullanmaktadır. Bu sistem, öğrencilerin staj başvurularından raporlamalarına kadar olan tüm süreçleri online platform üzerinden takip etmelerini ve üniversite tarafından izlenmesini sağlar.