KTO Karatay Üniversitesi, iklim değişikliği ile mücadele ve sürdürülebilirlik alanında önemli çalışmalar yürütmektedir. Üniversitemiz, 20-22 Aralık 2023 tarihlerinde MÜSİAD Konya Şubesi ve Konya Karbon Sertifikasyon A.Ş. öncülüğünde düzenlenen "İklim Değişikliği ve Şehirlerin Geleceği Çalıştayı"na ev sahipliği yapmıştır. Bu çalıştayda, sanayiden enerjiye, ulaşımdan tarıma, şehirleşmeden sağlık ve çevre yönetimine kadar birçok alanda dönüşüm odaklı tartışmalar gerçekleştirilmiş ve "2042 Karbon Nötr Şehir Konya" vizyonuna yönelik stratejiler geliştirilmiştir. Çalıştayda, 100'den fazla oturum üyesi, 8 farklı tema etrafında iklim değişikliği ile mücadele konularını ele almıştır.

Ayrıca, KTO Karatay Üniversitesi Enerji Yönetimi bölüm başkanı ve üniversitemiz enerji yöneticisi Dr. Öğr. Üyesi Fatma Didem Tunçez, ulusal kanallarda iklim değişikliği konusunda bilgilendirmelerde bulunarak, toplumu bu konuda bilinçlendirme çalışmalarına katkı sağlamaktadır. (Link) Üniversitemiz, bu tür etkinlikler ve akademik çalışmalarla, iklim değişikliği ile mücadelede aktif rol oynamakta ve sürdürülebilir bir gelecek için stratejiler geliştirmeye devam etmektedir.