KTO Karatay Üniversitesi, çalışanlarımızın sağlığı ve güvenliğini en üst düzeyde koruma ilkesini benimsemekte ve bu doğrultuda kapsamlı bir yönetim sistemi uygulamaktadır. Üniversitemiz, uluslararası standartlara uygun olarak TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine sahiptir ve bu sistem çerçevesinde iş sağlığı ve güvenliği süreçlerini titizlikle yürütmektedir.

Politika İlkelerimiz:

Katılım ve Farkındalık: İş sağlığı ve güvenliğinin herkesin sorumluluğunda olduğuna inanıyoruz. Bu nedenle, çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliğine aktif katılımını teşvik ediyor ve bu konuda farkındalık yaratmak için düzenli eğitimler, seminerler ve farkındalık programları düzenliyoruz. Her bireyin bu süreçlere dahil edilmesini önemsiyoruz.

Risk Yönetimi: Kampüsümüzde potansiyel riskleri proaktif bir şekilde tespit ediyor, analiz ediyor ve bu riskleri minimize etmek için gerekli önlemleri alıyoruz. Risk değerlendirmeleri düzenli olarak yapılıyor ve sürekli iyileştirme döngüsü içinde risklerin kontrol altına alınması için gereken adımlar atılıyor.

Eğitim ve Bilinçlendirme: Çalışanlarımızın iş sağlığı ve güvenliği konusunda sürekli olarak eğitilmesi ve bilinçlendirilmesi, güvenli bir çalışma ortamı yaratmanın temel taşlarından biridir. Bu kapsamda, periyodik olarak düzenlenen eğitimlerle çalışanlarımızın bilgi düzeyini artırıyor ve iş sağlığı ve güvenliği kültürünü kurum genelinde yaygınlaştırıyoruz.

Yasal Uyumluluk: İş sağlığı ve güvenliği ile ilgili ulusal ve uluslararası tüm yasal düzenlemelere, standartlara ve gerekliliklere tam uyum sağlıyoruz. Düzenli iç denetimler ve kontrollerle bu uyumu sürekli izliyor ve gerekli güncellemeleri yaparak yasal yükümlülüklerimizi yerine getiriyoruz.

Olay Yönetimi ve Düzeltici Önlemler: İş kazası olması durumunda hızlı ve etkili bir şekilde müdahalede bulunuyor, bu olayları ayrıntılı bir şekilde raporluyor ve soruşturuyoruz. Benzer olayların tekrarını önlemek amacıyla gerekli düzeltici ve önleyici faaliyetleri hayata geçiriyoruz.

Sürekli İyileştirme: İş sağlığı ve güvenliği yönetim sistemimizin performansını düzenli olarak değerlendiriyor, iyileştirme fırsatlarını belirliyor ve bu fırsatları hayata geçiriyoruz. Teknolojik gelişmeleri takip ederek ve en iyi uygulamaları benimseyerek, iş sağlığı ve güvenliği süreçlerimizi sürekli olarak geliştiriyoruz.

ISO 45001:2018 ile Güvenli ve Sağlıklı Bir Çalışma Ortamı
KTO Karatay Üniversitesi olarak, TS ISO 45001 İş Sağlığı ve Güvenliği Yönetim Sistemi belgesine sahip olmanın getirdiği sorumluluğun bilinciyle, kampüsümüz genelinde güvenli ve sağlıklı bir çalışma ortamı oluşturmayı taahhüt ediyoruz. Bu yönetim sistemi, iş sağlığı ve güvenliği alanındaki en iyi uygulamaları benimsememize ve tüm süreçlerimizi uluslararası standartlara uygun olarak yürütmemize olanak tanımaktadır.

Çalışanlarımızın ve öğrencilerimizin sağlığını ve güvenliğini koruma kararlılığımız, sürekli iyileştirme çabalarımızla desteklenmektedir. KTO Karatay Üniversitesi olarak, iş sağlığı ve güvenliği konusunda mükemmeliyete ulaşmayı ve kampüsümüzde güvenli, sağlıklı bir ortam sağlamayı hedefliyoruz.