KTO Karatay Üniversitesi, herkesin eşit ve adil bir şekilde eğitime erişim hakkına sahip olduğu inancıyla, eğitimde erişilebilirliği en öncelikli hedeflerinden biri olarak benimsemektedir. Üniversitemiz, fiziksel ve dijital tüm öğrenme ortamlarını kapsayıcı hale getirmek için sürekli olarak iyileştirmeler yapmaktadır. Engelli bireyler için özel olarak tasarlanmış altyapı ve hizmetler, kampüs genelinde erişilebilirliği sağlamak amacıyla titizlikle uygulanmaktadır.

Derslikler, laboratuvarlar ve diğer eğitim alanları, engelli öğrencilerimizin ihtiyaçlarına uygun şekilde düzenlenmiştir. Ayrıca, dijital eğitim materyalleri ve online öğrenme platformları, herkesin kolayca erişebileceği ve kullanabileceği şekilde tasarlanmıştır. Üniversitemiz, teknolojinin gücünden yararlanarak, engelleri ortadan kaldırmak ve her bireyin potansiyelini tam anlamıyla gerçekleştirebileceği bir öğrenme ortamı sunmayı amaçlamaktadır.

KTO Karatay Üniversitesi olarak, eğitimde fırsat eşitliğini destekleyen politikalarımızla, tüm öğrencilerimizin başarıya ulaşması için gerekli olanakları sunuyor ve herkesin eğitimden eşit şekilde yararlanmasını sağlamayı taahhüt ediyoruz. Bu çerçevede, öğrencilerimize destek hizmetleri sunarak, onların akademik ve kişisel gelişimlerini en üst düzeye çıkarmalarını hedefliyoruz.